Brandové fotografie koučky

S Hankou jsem se setkala v začátku jejího podnikání. Už věděla, že se potřebuje ukazovat v on-line světě, aby k sobě přitáhla klienty. Ale ještě pro ni bylo těžké své fotky zveřejňovat.
Nafotila si pro začátek pár selfie, a ty na sítích točila dokola.

Původní zadání znělo, pár fotek ať je z čeho postavit web.
Ale zakecali jsme se. Já chtěla vědět víc, aby ty fotky dýchaly její energií. Ale Hanka je koučka. Je zvyklá víc poslouchat a klást otázky než sama o sobě a svém podnikání vyprávět. A tak než se mi podařilo získat dost informací. Hanka pro změnu věděla dost o mém pohledu na fotografování.

Ten fakt nejspíš ovlivnil celé focení, které se odehrálo asi až po půl roce. Tou dobou už měla rozjednanou stavbu webu a v hlavě jí hrála představa o tom, jak by výsledek mohl vypadat.

Sama o sobě říká, že dává přednost minimalizmu. Proto jsme pro focení zvolily ateliér. Z podstaty věci bývá většina ateliéru celkem prázdná a tak jsme si on-line prošli několik míst a vybraly ten nejslibnější.

Minimalizmus jsme na fotkách promítly i do barev.

Hanka svoje myšlenky sdílí, na sítích. K doplnění významu se jí hodí i různé mimoslovní výrazy - gesta. A tak jsme si s nimi pořádně pohrály.

Na výběr pak po focení měla jak spoustu svojí vlastní osobité komunikace, tak i fotografie s předměty, které se k jejím myšlenkám vážou.

Samozřejmě, že jsme připravily i obvyklejší fotografie, aby mohla to, co o sobě dává ven přizpůsobit platformě i společnosti na ní.

Různé druhy úsměvu a dalších výrazů v tváři.

Fotografie při práci na počítači

I fotografie, které nejspíš reálně vypovídají o jejím soustředění během samotného koučování.

A odpočinku po něm.

I profilovku jsme stihly.

V průběhu vznikly i neplánované záběry. Třeba v pauze mezi focením na balkóně.

Nebo když mě zaujal průhled přes rostliny, který snímku dodal hloubku.

Jedna z vizí koučingu je odemčít váš potenciál a tak se focením táhl motiv klíče, odemykání dveří,…

Vznikly i čistě účelové fotky, pro další grafické využití. Dovedete si tady nabílé ploše představit váš text? Že vám tam zabloudili oči i když tam ještě nic není.

Jak to těsně po focení vnímala Hanka?

“To focení s tebou byla fakt pecka! Když se na to takto zaměřím a vidím, kolik různých výrazů jen u těch profilovek jsi zachytila, tak to je něco! Jsou tam různé variace toho, jak se dokážu zatvářit a jak rozdílně to jako pozorovatel pak vnímám. (Pro mě super-objevné, protože to jsou momenty, ve kterých sama sebe nevidím a na selfíčko fotím plus mínus pořád ten stejný výraz.) “

Rádi byste měli podobné fotky? Stačí mi napsat a dohodnout se : fotografka@danaostrovska.cz

Zajímá vás jak probíhalo jiné focení? Nakoukněte na focení s 

Chcete vidět víc realizovaných zakázek? Nakoukněte na výsledné fotky on-line lektorky, tkadleny nebo třeba homestagerky. 

Previous
Previous

Brandové focení se psy

Next
Next

Reportážní fotografie z křestu harf