Proč používat profesionální fotky, když na sítě bohatě stačí rozlišení z mobilu?

První dojem

Určitě už jste v životě zakopli o spoustu teorií o tom, že prvních pár vteřin při setkání s někým novým je nejdůležitějších. Během setin vteřiny se podvědomí člověka rozhoduje o tom jakou důvěru v nich vzbuzuje. 

Online má stejnou váhu jako osobní setkání

V dnešním online světě o tuhle možnost mnohdy přijdeme. Klient se k Vám pomocí různých doporučení nebo inzerce dostává online a důvěru si u něj budujete v prvních zlomcích vteřiny, kdy se s Vámi poprvé setká právě online. V mnoha případech to budou právě fotografie Vaší osoby na sítích, ať už profilovka na Facebooku, nebo třeba Vaše fotografie na Vašem vlastním webu. To v tom lepším případě. V těchto místech totiž máte možnost kdykoli ovlivnit co uvidí. 

Co je o mně na netu

Mnohem těžší je ovlivnit samotné vyhledávání na Googlu, kam si může Vaše jméno kdokoli libovolně zadat a podívat se, co všechno o Vás internet ví. Mimochodem, zkuste si to sami. Možná se budete divit, co všechno se sami o sobě dozvíte. Takto generovaný výsledek lze samozřejmě ovlivnit také, ačkoli to trvá mnohem déle. 

Co profesionál ví a já ne

Fotky vytvořené profíkem budou takové o jaké požádáte. Pokud budete žádat o fotografii s úsměvem, profesionální fotograf vybere takovou fotografii, na které se skutečně usmíváte. Kde úsměv není hraný, ale reálný. Takový úsměv se pozná z postavení vrásek na obličeji, z určitého přimhouření očí a dalších drobných změn. 

Pokud prodáváte služby, určitě pro Vás bude důležitá otevřenost klientovým požadavkům. I to má v obrazovém provedení svoje specifika. I tam Vám pomůže předem s fotografem prodiskutovat jaký pocit by měli prohlížející získat a poté společně odpovídající fotku vybrat. Předejdete takto možnosti, že by klientovo podvědomí mohlo dostat pocit klamu a zrodila by se nechtěná nedůvěra. 

I první dojem se dá vylepšit

Pokud před Vámi osoba reálně stojí, můžete zkusit první dojem vylepšit. Nicméně v online světě je to trošku jinak. Dříve než zjistíte, že potřebujete první dojem vylepšit, může už být klient u důvěryhodnější konkurence.

Ostatně krásné můžete být i na autentických fotkách.

Previous
Previous

Si to nafotím sama

Next
Next

Jen pár fotek podobných jako vejce vejci?