Jak překonat obavy z brandového focení?

Mít obavy před brandovým focením je běžné.

Rozhodně v tom nejste sami.
Největší výzvou je překonat sama sebe.

Mě osobně nejlíp funguje dívat se jen o krůček vpřed.

Jasně že od začátku vím, že ty fotky budu chtít vložit na web, použít k propagaci na sociálních sítích nebo někde jinde, kde na ně budou koukat cizích lidí.

A co víc, vím, že je důležité, aby jich bylo co nejvíc. Vlastně si to i přeju.

Zároveň se toho ale i bojím. Letí mi hlavou, co všechno si o mě řeknou, vždyť už jen stačí, že píšu a vyčítají mi každý překlep a hrubku nebo svoje vlastní nepochopení toho jak jsem to myslela.

Starosti s fotkami pro vaše podnikání se dají eliminovat

Koukněte na věc z jiné strany.

Vizuální svět je obrovský, každý v něm dokáže najít něco, co se mu líbí ale i něco co se mu nelíbí, co když se jim nebudu líbit a co by se jim vlastně líbilo.

To je přesně ta fáze, kdy přepínám na omezené vidění (jako v mlze) a soustředím se jen na ten nejbližší krok, který je potřeba udělat.

Kouknout čí fotky se mi líbí, domluvit si schůzku, nechat se provést tím, co je potřeba nachystat, dostavit se na focení a prostě koukat jen malý kousek před sebe. Aby mě nesemlelo přemýšlení nad výsledkem, abych to nevzdala už cestou.

Nejspíš už jste někde zachytily, že komentáře lidí prozrazují víc o svých pisatelích než o lidech, kterým píšou. Je to jejich vidění, vnímání světa.

Já bych k tomu ještě přidala moudro, které mi přirostlo k srdci: Kritiku ber vážně jen od lidí, kterých by ses ty sama rozhodla ptát na názor.

Jasně že to trvá, než se člověk oprostí a začne mít „hroší kůži“, začne to brát s nadhledem nebo dokonce negativní komentáře úplně přestanete vnímat.

Zkrátka každému se líbí něco jiného a tak je to v pořádku. Dokážete si představit svět, kde by se všem líbilo to stejné?

Zkuste focení vnímat jako cestu, která vám pomůže překonat vlastní obavy a pomůže vybudovat si důvěru v to, co sami dokážete.

Jak samotné fotky tak i focení může být opravdu pohodové.

Možná podobně jako moje předchozí klientky zjistíte, že si focení kupodivu užíváte.

Pojďme společně tvořit svůj příběh, každý svým jedinečným způsobem.

Previous
Previous

5 klíčových informací pro perfektní brandové fotografie

Next
Next

Mini focení malířky pro web