Fotografie pro webové stránky on-line lektorky

Autentické fotografie mám ráda. Prostě zájemcům otevřít dveře a ukázat co můžou při spolupráci čekat.

Jako výhodu vidím, že už podle fotografií jsou schopni se rozhodnout, jestli je tohle to pravé pro ně a zároveň je to střípek do mozaiky důvěry. Prostě to co ukazujete na webu, odráží skutečný stav. A důvěra je při dlouhodobé spolupráci k nezaplacení.

Výuka má Martina nejčastěji ve verzi 1 na 1 a on-line a to včetně obrazu. Ostatně když s někým hovoříte, je jeho tvář velká a tón hlasu velkou nápovědou. A protože tahle fotka má sloužit jako nakouknutí na na výuku rozhodli jsme se fotit z pozice pozorovatele.  

Abychom navázali kontakt, chtělo to někde fotku s přímím pohledem do objektivu. Vymysleli jsme ji takto uvolněně, aby

-      vznikl dojem, že se setkáváte v náhodnou, a jste vítaní,

-      a zároveň jsme vzali v potaz potřebu cítit se na fotkách dobře i s váhou, které aktuálně má.    

Samozřejmě jsme toho v průběhu focení zkusili víc. A Martina zjistila, že dokonce i když ji zdvojnásobím díky odrazu v okně, je s fotkou spokojená.  
Jsem tomu ráda, podle mě totiž vytvořit při učení dobrou náladu je pro studující o dost cennější, než mít učitelku se štíhlou postavou.

Další fotografie Martina potřebuje k propagaci svého kurzu. Měla v představě něco, kde otevírá dveře k možnostem. S tím, že jim pomůže, ale musí máknout. Nakonec jsme se dohodli na využití schodiště. Jasné stupně, dobře osvětlené s její podporou a vizí že po malých krůčcích můžete vystoupat vysoko.

I tady jsme chvíli hledali variantu, která nám pocitově bude nejlíp sedět. A tak vznikly i jiné možnosti. Některé skočily v koši. Jiné budou využity.

Vznikly ale i odlehčené varianty vyloženě s cílem pobavit sledující na sítích. Proto je pro mě důležité znát vaše záměry. Díky tomu vím, kdy mačkat spoušť.

Jasně že jsme nafotili i klasiku. Práci u počítače, úsměv do objektivu.

Já si ale stejně myslím, že mnohem větší využitelnost budou mít netypické fotky z prapodivných a že dát si během focení čas navíc, aby takové fotky mohly taky vzniknout, stojí za to.

Rádi byste měli podobné fotky? Stačí mi napsat a dohodnout se : fotografka@danaostrovska.cz

Chcete vidět víc realizovaných zakázek? Nakoukněte na výsledné fotky lektorky tvůrčího psaní, tkadleny nebo homestagerky.

Previous
Previous

Co můžete udělat, aby z vás byla cítit pohoda?

Next
Next

Ořez zvýší možnosti využití oblíbené fotografie